Gratis reizen voor kinderen met GVB.
Gratis reizen voor kinderen met GVB. Foto: WeesperNieuws

Gratis reizen voor kinderen van 4 tot en met 11

Algemeen

WEESP - Wie in de zomermaanden met het gezin de stad Amsterdam wil gaan verkennen hoeft de reiskosten van kinderen van 4 tot en met 11 jaar niet te betalen. Vanaf de zomervakantie kunnen ze ruim vier maanden gratis reizen met bussen, trams en metro’s van GVB. 

Met deze actie wordt openbaar vervoer toegankelijker en betaalbaarder voor gezinnen in de gemeente Amsterdam. Het reisproduct kan vanaf 1 juli worden aangevraagd en op een persoonlijke OV-chipkaart worden gezet. Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer): “Er zijn zoveel gezinnen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om buiten hun eigen buurt en door de stad te reizen. Ik hoop dat deze actie hen een mooie zomervakantie bezorgt en de kans geeft om hun horizon te verbreden. Daarna loopt het abonnement nog drie maanden door. Dus ik hoop dat iedereen gebruik maakt van deze mooie actie. En wie wat extra hulp nodig heeft bij het aanvragen, gaan we daarbij helpen.”

Voor mensen die het lastig vinden om online een OV-kaart en een abonnement aan te vragen wordt ondersteuning geregeld. Het team dat normaal de aanvragen voor gratis OV voor AOW’ers behandelt, wordt ingezet om de aanvragen vanaf 1 juli te verwerken. Wethouder Van der Horst hoopt dat het gebruik van het openbaar vervoer door deze actie blijvend toeneemt: “Het zou mooi zijn als meer mensen hun weg terugvinden naar het openbaar vervoer. De reizigersaantallen zijn nog steeds niet terug op het oude niveau en we zijn hard aan het werk om het netwerk op peil te houden. Het zou natuurlijk ontzettend helpen als meer mensen gebruik maken van trams, metro’s en bussen.”

De actie loopt van 22 juli tot en met 30 november 2023. Kinderen moeten altijd onder begeleiding van een volwassene reizen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant