Afbeelding

'Kamer Oversingel ook betaalbaar met AOW'

Algemeen

WEESP - Een kamer in Oversingel is straks ook bereikbaar voor ouderen die alleen AOW ontvangen. Zo vertelt Vivium.

Oversingel wordt omgebouwd, zo wordt sluiting voorkomen. Ouderen kunnen straks in Oversingel in Weesp een kamer en diensten van Vivium huren. Het verzorgingshuis wordt een 'zorgeloos-wonen-locatie'.

Arrangement
Het is een reactie op het regeringsbeleid waardoor ouderen met een lichte zorgvraag niet meer in een verzorgingshuis terecht kunnen, maar zelfstandig moeten blijven wonen. Op de 'zorgeloos-wonen-locaties' kunnen ouderen woonruimte huren waar de zorg bij inbegrepen is. Zo'n zorgarrangement bestaat onder meer uit vier warme maaltijden per week, een half uur schoonmaken per week, 24 uur per dag antwoord op alarmering en deelname aan activiteiten zoals bingo en concerten.

Behoefte
Daar blijkt behoefte aan, de eerste belangstellenden hebben zich al gemeld. Het is voor hen een ideale manier om zelfstandig te wonen en toch de hulp en zorg te krijgen waar nodig. Het verschil met het huidige verzorgingshuis is dat bewoners zelfstandiger wonen en minder in het ritme van de zorgmedewerkers meedraaien. Het appartement kan naar eigen inzicht worden ingericht en er wordt niet zomaar binnengelopen. 

Voor de huidige bewoners verandert er niets, zij blijven de zorg krijgen zoals ze gewend zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant