Afbeelding

Jonge hockeyers nemen derde veld feestelijk in gebruik

Algemeen

WEESP - Het was vooral een feestje van de jeugd vandaag bij Mixed Hockeyclub Weesp. Burgemeester Van Bochove opende om 11.00 uur het gloednieuwe derde veld van de hockeyers. Meteen daarna stormden zo'n 150 kinderen het waterveld op voor een lesje hockeytechniek van Dames 1.

"Hockey groeit sneller dan alle andere sporten in Weesp", zei de burgemeester bij de opening. "Dit is een fantastische stap voor de hockeyclub en voor Weesp. Met dit moderne hockeyveld zetten we Weesp op de kaart. Dat doen we niet alleen met bedrijvigheid en industrie, maar ook met voorzieningen op het gebied van sport en cultuur."

De jeugdleden stonden te trappelen om als eerste het nieuwe, snelle waterveld te testen. Het derde veld is van de nieuwste generatie kunstgrasvelden: de bal rolt op een laagje water waardoor het spel heel snel gaat. "Met dit state-of-the-art-veld kunnen we de concurrentie aan met clubs uit de omgeving", zei een tevreden hockeyvoorzitter Cor Bos. "De club heeft het hard nodig om de groeiende jeugdafdeling te kunnen laten spelen."

Na de clinic voor de jeugd werd meteen de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe gras gespeeld. 

De hockeyers kunnen binnenkort nog meer moois verwachten. Volgende maand gaat de eerste paal de grond in voor een nieuw clubhuis. Dat moet er volgend jaar staan zodat de sportclub de komende tijd verder kan met moderne faciliteiten.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant