Afbeelding

Heien Achtergracht start maandag

Algemeen

WEESP - Aanstaande maandag gaat het heien voor het nieuwe winkelcentrum aan de Achtergracht van start. Dat zei Marten Boerema van Van Wijnen op Radio Weesp.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de grondsanering. "We zijn op meer puin gestuit dan we hadden verwacht, maar dat heeft verder geen gevolgen", aldus Boerema.

Op het braakliggende terrein wordt de komende tijd nieuwe winkelruimte voor Albert Heijn en Gall&Gall gebouwd. De gevel aan de zijde van de Achtergracht krijgt het uiterlijk van historische grachtenpandjes en arbeiderswoningen.

Bovenop komen parkeerplaatsen. "Als deze eerste fase klaar is, verhuizen Albert Heijn en Gall&Gall naar hun nieuwe onderkomen en kunnen we hun huidige winkels gaan slopen", licht Boerema toe.

De verwachting is dat heien overlast met zich mee gaat brengen. Een groot deel van het nieuwbouwplan wordt hydraulisch geheid. Naast de huizen in de Emmastraat gaat de aannemer over op een trillingsarme techniek. Dit om schade aan deze oude huizen te beperken. Mocht blijken dat dit niet afdoende is, dan kan er eventueel naar andere heimethoden uitgeweken worden. Dit wordt volgens Boerema goed in de gaten gehouden.

Vanavond (woensdag 10 september) houden de bedrijven die betrokken zijn bij de herontwikkeling van de Achtergracht een informatieavond. Deze wordt gehouden in het Stadskantoor van 19.00 tot 21.00 uur. De ontwikkelaar, de aannemers, een schade-expert en de gemeente zijn aanwezig om informatie te geven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant