Toneelstukje laat zien hoe het wél moet.
Toneelstukje laat zien hoe het wél moet.

Toneel brengt veranderingen Sociaal Domein in beeld

Algemeen

WEESP - Met persoonlijke verhalen, theaterstukjes en informatiekramen werden maandag in de City de veranderingen op het gebied (jeugd)zorg, welzijn en werk in beeld gebracht. De bijeenkomst was een initiatief van de gemeente Weesp in samenwerking met de betrokken instanties. 

De tribune zat vol belanghebbenden en belangstellenden, van ambtenaren en politici tot medewerkers van organisaties en inwoners van Weesp.  Volle bak in de City. 

Ruby Rademaker
Veel indruk maakte het filmpje van Ruby Rademaker. Zij deelde met het publiek de psychische problemen die ze een paar jaar geleden had. Hulpverlening kwam destijds niet lekker op gang. Uiteindelijk was het een docente van school die de jonge Weespse uit het diepe dal wist te trekken. 

Toneelstukje
Aan de hand van Ruby's verhaal werd een toneelstukje opgevoerd. De acteurs speelden eerst de weg na die Ruby heeft bewandeld en lieten daarna zien hoe het in de nieuwe opzet zou moeten gaan. Het nieuw ingestelde Sociaal Wijkteam Weesp moet in dergelijke gevallen snel in actie komen om te voorkomen dat Weespers van de regen in de drup belanden. De leden van het team werden aan de zaal voorgesteld. Zij vertelden over hun achtergrond, specialisatie en motivatie.

Het Sociaal Wijkteam Weesp stelt zich voor. 

Na afloop konden de bezoekers bij kraampjes informatie krijgen over onder meer De Bibliotheek, Het Rode Kruis, de brandweer en Vrouwen van Weesp.  

Veranderingen
Het Rijk heeft de taken op het gebied van (jeugd)zorg, welzijn en werk overgedragen aan de gemeenten. Uitgangspunten is dat Weespers er zo veel mogelijk met hulp van hun omgeving uitkomen. Lukt dat niet, dan wordt professionele ondersteuning ingeschakeld. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant