Holtkamp: 'Wat een lekker koekje!'
Holtkamp: 'Wat een lekker koekje!'

In een Weesper mop zitten heel wat geheimpjes

Algemeen

WEESP - Het behoort tot zijn tien favoriete koekjes en er zitten heel wat banketbakkergeheimpjes in verscholen. Cees Holtkamp (72) vertelt in de Volkskrant over de Weesper mop.

De bekende Amsterdamse banketbakker gaat ook in op het belangrijke hoofdingrediënt van de Weesper mop: amandelspijs.

Lekker koekje
"In een goed koekje kun je je hele ziel en zaligheid leggen", zo zegt Holtkamp. Tip van hem: leg de citroenrasp en spijs al ruim van tevoren klaar. "Spijs wordt lekkerder als het een tijdje heeft kunnen rijpen. Een dag kan zeker, maar een week is beter. Het kan zelfs nog langer, want spijs houdt zich heel lang goed in de koelkast. De kleur wordt ook donkerder. Het is een hoop gedoe, maar wat een lekker koekje! "

Amandelspijs
De Weesper mop, het koekje van Weesp, wordt gemaakt met veel amandelspijs, suiker, citroenrasp en eventueel een ei. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant