Alle betrokken partijen voor het huis. Vanochtend presenteerden zij hun plannen.
Alle betrokken partijen voor het huis. Vanochtend presenteerden zij hun plannen.

Pippi Langkoushuis wordt restaurant

Algemeen

WEESP - Het bekende Pippi Langkoushuis langs de Vecht wordt een restaurant. Het is onderdeel van een enorm toekomstplan voor zorgboerderij Hoogerlust, dat vanochtend werd gepresenteerd.

Zorgboerderij Hoogerlust en de omliggende gronden zijn aangekocht door ontwikkelaar KNSF Vastgoed, de ontwikkelaar die in Muiden ook nieuwbouwwijk De Krijgsman (1300 huizen op het KNSF-terrein) ter hand neemt.

Aanbesteding
KNSF Vastgoed kreeg het gebied via een aanbesteding in handen met een groots plan voor uitbreiding van de zorgboerderij. Straks kunnen daar drie tot vier keer zo veel cliënten terecht (50 per dag). Bij de boerderij komt een winkel, mogelijk zorgwoningen en andere zorgvoorzieningen. 

Van Kesteren
Onderdeel is ook de transformatie van het bekende Pippi Langkoushuis (boerderij De Vechthoeve) tot restaurant waar met producten van de boerderij kan worden gekookt. Er moet onder meer een terras aan de Vecht komen met een aanlegplaats voor boten. Weesper Maurice van Kesteren gaat het plan ontwikkelen. Het startschot werd vandaag gegeven.

Het Pippi Langkoushuis kreeg landelijk bekendheid toen het eind 2013 werd verplaatst voor de bouw van de nieuwe A1. 

Kansen
KNSF ziet enorme kansen voor het project, zo vlak onder de rook van Amsterdam en met de nieuwbouwwijken Bloemendalerpolder en De Krijgsman om de hoek. In tien jaar tijd zijn die twee samen goed voor zo'n 4000 nieuwe huizen. Het Pippi Langkoushuis ligt hier langs de Vecht, naast de nieuwe wijk Bloemendalerpolder

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant