Afbeelding

Brede steun voor schansenplan

Algemeen

WEESP - Het vernieuwde schansenplan kan op brede steun van de gemeenteraad rekenen. Gisteravond bijna niets dan lof van de politieke partijen voor de plannen.

Het college van B &W heeft een nieuw plan voor de Weesper schansen opgesteld. Het is meer een langdurige visie op het onderhoud, waarbij de schansen langzaam worden veranderd, Natuur staat centraal, de schansen moeten meer een groen stadspark van Weesp worden. Ook moet schans De Nieuwe Achtkant groener worden dan nu. Landschapsarchitect Niek Roozen heeft meegeholpen met het maken van de plannen. 

15 jaar
Weesp geeft zichzelf tot 2030 om de schansen langzaam aan te passen. Ook zitten er paar 'grote' ideeën in het plan, zoals het mogelijk terugbrengen van de oude poort tussen de Draaier- en Rooseboomschans aan de Nieuwstad. Maar daar moet dan apart geld voor worden uitgetrokken. Vooral D66 was kritisch op het ontbreken van historische kenmerken in de plannen. 

Tuning is trots
Wethouder Herman Tuning is trots op het nieuwe plan, zo vertelde hij gisteren aan de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer. Hij gaat nog kijken of de provincie Noord-Holland wat subsidie wil geven.

Woensdag
Naar verwachting gaat de gemeenteraad volgende week woensdag akkoord met het plan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant