Wethouder Tuning voor het werk. Foto: Gemeentemuseum
Wethouder Tuning voor het werk. Foto: Gemeentemuseum

Opmerkelijk: Sybilla lijkt toch voor Weesp gered

Algemeen

WEESP - Opmerkelijk nieuws over het 17de-eeuwse schilderij 'De Vier Evangelisten' van de Weesper schilder Sybilla. Het schilderij lijkt toch gered voor Weesp.

Dinsdag werd het werk door de eigenaar geveild. Er leek 6000 euro op geboden, maar achteraf bleek dat dit onder de minimumprijs was. Het schilderij werd dus niet daadwerkelijk verkocht, maar bleef op de veiling.

Afspraak
En dat pakte gunstig uit voor Weesp. Want wethouder Peter Eijking bleek de afspraak te hebben gemaakt met de eigenaar dat als het schilderij niet werd verkocht, Weesp het doek mocht kopen voor 6000 euro. Sterker nog: bij de gemeente viel vandaag een officiële brief op de mat waarin de eigenaar deze afspraak bevestigde. Eijking mag het doek volgende week al ophalen in Amsterdam voor het Gemeentemuseum, zo laat hij weten.

Vanuit de gemeente wordt ondertussen alles op alles gezet om het geld bij elkaar te brengen. De hoop is gevestigd op een bijdrage uit een speciaal hiervoor bedoeld fonds. 

Sybilla
En zo hoor je nooit wat over de Weesper schilder Sybilla, en zo worden er in een jaar tijd twee succesvolle reddingsacties op poten gezet om zijn schilderijen in Weesp te houden

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant