Afbeelding

Mishandeling zoveelste incident na rijden door Slijkstraat

Algemeen

WEESP - Ondernemers aan de Slijkstraat zijn vastbesloten zelf iets te doen tegen het fietsen en scooteren door de winkelstraat. De aanleiding is een mishandeling van een ondernemer die er iets van zei.

Pieter Wentzel van Lectori Salutem kreeg onlangs een klap met een helm van een brommerrijder, toen hij hem had gewezen op het inrijverbod. De bestuurder kwam later nog verhaal halen toen bleek dat de antiquair aangifte had gedaan bij de politie.

Gevaarlijk
Het incident staat niet op zich. Wie iets zegt van het ergerlijke en soms gevaarlijke gefiets en gebrom door de Slijkstraat, kan zelden op begrip rekenen. "We hebben hier al eens een kind onder een racefiets gehad."

Ingrijpen
"Hier moet het stadsbestuur ingrijpen", zegt Kees Nelis van de ijssalon. De oplossing moet volgens hem gevonden worden in het verbeteren van de fietsroutes door de stad. "De situatie is voor fietsers zo onduidelijk, dat je het ze bijna niet kwalijk kunt nemen dat ze door de Slijkstraat fietsen." Hij vindt dat om te beginnen de gewenste fietsroute beter aangegeven moet worden. 

Deskundige
Mogelijk moet ook de 'natuurlijke' fietsroute van en naar het station anders. Nelis is bereid er zelf een verkeersdeskundige bij te halen en belooft na de zomer met een voorstel aan de gemeente te komen.

Lees het uitgebreide interview in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant