Afbeelding

Brede politieke steun voor opvang vluchtelingen

Algemeen

WEESP - Brede steun in de Weesper politiek voor de opvang van vluchtelingen in Weesp. Bijna alle politieke partijen spraken hun steun uit voor het recent handelen van het college van B en W.

Het college besloot twee weken geleden om de stad beschikbaar te stellen voor de opvang van vluchtelingen. WSP, GroenLinks, PvdA, D66, CDA en VVD spraken woensdagavond hun steun en trots uit over dit besluit. Behalve de eenmanspartij Duurzame StadsBelangen, die heeft bezwaren. 

Van Bochove
Burgemeester Bas Jan van Bochove vertelde dat er nog weinig bekend is of, en wanneer, er vluchtelingen komen naar Weesp. Van Bochove waardeert ondertussen alle initiatieven die op dit moment ontstaan in de Weesper samenleving, maar vertelde ook dat hij nog niet weet hoe het gemeentebestuur hiermee moet omgaan. Dit omdat er nog weinig bekend is.

Alle terreinen
"Duidelijk is wel dat als wij meer weten wij direct de gemeenteraad inlichten en de Weesper bevolking", aldus de burgemeester. "En dan kunnen wij dat als gemeente niet zelf, wij zullen proberen op alle terreinen partijen erbij te betrekken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant