Afbeelding

Weesp biedt vluchtelingen noodopvang aan

Algemeen

WEESP - Weesp biedt noodopvang aan vluchtelingen aan. Het college van B en W heeft vanmorgen na uitvoerig overleg besloten zelf contact te zoeken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Voorzitter van het COA-bestuur Gerard Bakker deed gisteren via verschillende media een dringende oproep aan gemeentes om hun verantwoordelijkheid te nemen en locaties beschikbaar te stellen voor de grote toestroom van asielzoekers. "We vangen nu al bijna 30.000 mensen op. Maar er komen er 1.800 per week nieuw binnen", zo zei hij.

Noodopvang
In heel Europa is er een forse toename van vluchtelingen uit landen als Syrië en Eritrea. Het is uiteraard aan de regering om vluchtelingen op grond van het asielbeleid al dan niet een status te verlenen. In afwachting van deze procedure wordt in Weesp zo nodig mogelijk noodopvang geboden.

Gemeente
De gemeente heeft nog geen antwoord gekregen. "Over het vervolg van het contact tussen de gemeente Weesp en het COA zal de gemeente de komende periode haar bewoners, bedrijven en andere betrokkenen uiteraard nauwkeurig blijven informeren", zo laat de gemeente weten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant