Afbeelding

Inbrekers houden huis met kerst

Algemeen

WEESP – Rond de kerst hebben inbrekers hun slag geslagen in Weesp. De politie meldt vier inbraken en zeker één poging tot.

De eerste inbraak was vorige week donderdag aan de Wilhelminastraat. Daar werd de voordeur van een huis opengebroken. De bewoners waren niet thuis, dus het is nog niet helemaal duidelijk wat er weg is. Agenten namen voor de zekerheid wel een Renault mee naar het politiebureau. De autosleutels lagen nog in de woning.

Eerste kerstdag
Op eerste kerstdag wordt er ingebroken in een huis aan de Achtergracht. Via een poortdeur en een tuin wordt de achterdeur opengebroken. Binnen wordt het huis op zijn kop gezet, het is nog niet precies duidelijk wat er weg is, maar in elk geval een iPad.  Die dag is er ook een inbraak aan de Wiefferingdreef waar een achterruit wordt opengebroken. De dieven doen daarna de voordeur op de knip en doorzoeken rustig het hele huis. In ieder geval een iPad, spaarvarken, bril en portemonnee worden meegenomen. 

Tweede kerstdag
Op tweede kerstdag is er een poging inbraak aan de Kostverlorenstraat. Bewoners van een bovenliggend huis horen 's avonds glasgerinkel en kijken uit het raam. Ze zien nog net hoe een man over een schutting klimt en wegrent richting winkelcentrum Hogeweij. Er blijkt gepoogd in te breken in de benedenwoning. Dat lukte niet.  Die dag lukt het wel om in te breken bij een huis aan de Hugo de Grootlaan. Via een niet afgesloten achterpui komen dieven binnen en doorzoeken het huis. De buit is nog onbekend.

Van al deze zaken zoekt de politie getuigen. Die kunnen zich melden op 0900-8844. 
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant