Afbeelding

'De parkinson kwam geleidelijk ons leven binnen'

Algemeen

WEESP - Bij de vader van Elmi Westra werd 25 jaar geleden parkinson vastgesteld. Reden voor haar om met een sponsorfietstocht geld in te gaan zamelen voor onderzoek naar de ziekte.

Ze gaat met haar velomobiel meedoen aan de Dutch Capital Tour, een fietstocht van 1425 kilometer van 13 tot en met 17 juli. Binnen 110 uur moeten alle hoofdsteden van Nederland zijn aangedaan. "Ik laat me sponsoren. Mijn streven is om na afloop minimaal 5000 euro aan de Parkinson Vereniging te kunnen overhandigen."

Wat wil je dat er straks met jouw opbrengst gebeurt?
"Parkinson is ongeneeslijk, maar de symptomen zijn steeds beter te bestrijden. De Parkinson Vereniging subsidieert onderzoek hiernaar. Maar wat ik ook erg belangrijk vind is het lotgenotencontact. Er zijn regelmatig bijeenkomsten voor patiënten en hun partners. Mijn ouders hebben daar heel veel aan en daarom zou ik willen dat deze activiteiten nog toegankelijker worden. Er zijn bijvoorbeeld mensen die er niet heen kunnen omdat ze de reiskosten niet kunnen betalen van hun uitkering. Misschien dat daar vergoedingen voor ingesteld kunnen worden."

Elmi sponsoren? Maak o.v.v. Fietsen voor Parkinson een bijdrage over naar M.E. Westra op NL70INGB0002589242. Elmi heeft ook een website:
fietsenvoorparkinson.blogspot.nl.

Een uitgebreid interview is te vinden in het WeesperNieuws van deze week

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant