Afbeelding

Koningsdag 2016 op losse schroeven

Algemeen

WEESP - Een noodkreet voor de organisatie van Koningsdag, volgend jaar. Koningsdag dit jaar was geslaagd, maar bijna helemaal door Annelies Westra georganiseerd.  "Als er geen hulp komt, is er volgend jaar geen viering van Koningsdag in Weesp."

'Oranjevereniging Weesp is op sterven na dood', zo staat er op de gelijknamige website te lezen. Na het stoppen van Hans Burggraaff ontbeert het bestuur sinds februari vorig jaar een voorzitter en bestaat de vereniging nog slechts uit drie bestuursleden en 150 leden.

Westra: "Om redenen konden de twee andere bestuursleden weinig betekenen in de organisatie van het feest en de meeste leden zijn de 70 gepasseerd. Koningsdag 2015 kwam dus helemaal op mij neer. Dat kan echt niet. Bij de organisatie van zo'n groot volksfeest moet je kunnen sparren en verantwoordelijkheden delen. Daarbij kan een mens niet op alle plekken tegelijk zijn."

12 juli
12 juli wordt een belangrijke datum. "Voor die datum wil ik weten of er mensen zijn die bereid zijn om een handje te helpen. Vrijwilligers hoeven geen lid van de Oranjevereniging te worden, het gaat alleen om de organisatie van het volksfeest."

Aanmelden kan via ovweesp@gmail.com. Is er te weinig animo, dan is er helaas geen Koningsdag meer in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant