De oprit naar de loswal bij het kanaal
De oprit naar de loswal bij het kanaal

Rechter twijfelt aan vergunning zandrijden

Algemeen

WEESP - De projectontwikkelaars in de Bloemendalerpolder onderzoeken op dit moment hoe zo snel mogelijk de zandtransporten gestart kunnen worden. De rechter besliste woensdag dat het zandrijden voorlopig niet mag beginnen, de rechter twijfelt aan de vergunning. 

"We inventariseren op dit moment de mogelijke vervolgstappen met het oog op een zo spoedig mogelijke hervatting van de werkzaamheden", zo laten de ontwikkelaars in reactie op de rechtszaak weten. 

De rechter heeft uitgesproken twijfels te hebben over de juistheid van de door de gemeente Weesp verstrekte omgevingsvergunning voor het aanleggen en het gebruiken van de loswal die nodig is om zand te transporteren van de loskade aan het Amsterdam-Rijnkanaal naar de Bloemendalerpolder. Er zal nader gekeken moeten worden of er voor de aanleg en het gebruik van de loswal een milieueffectrapportage noodzakelijk was. Daar is een volgende zitting bij de rechtbank voor nodig. Tot die tijd is de verleende vergunning geschorst en is het gebruik van de loswal niet mogelijk. De loswal, de transportband en de vultrechter mogen wel blijven staan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant