'Bouwweg kan niet door polder.'
'Bouwweg kan niet door polder.'

'Aanleggen bouwweg kan niet vanwege natuur'

Algemeen

WEESP - Een bouwweg vanaf de Muidertrekvaart aanleggen de polder in is geen optie vanwege de natuur. Dat zeggen de ontwikkelaars in reactie op het idee van de Weesper bedrijven om zand voor de Bloemendalerpolder achter de Maxis te lossen.

"Wij hebben daar allereerst onderzoekend overleg over gehad met de gemeente Weesp als vergunningverstrekker voor het maken of gebruiken van een loswal en het rijden van zand. De gemeente heeft daarbij aangegeven dat een optie met zo min mogelijk autokilometers over de weg verreweg de voorkeur had (en nog steeds heeft)", aldus de ontwikkelaars.

Eendenkooi
De natuur speelt een rol. "Het aanleggen van een bouwweg vanaf de Maxisweg dwars door de polder naar het gebied dat als eerste opgehoogd moet worden, was geen optie vanuit het oogpunt van flora en fauna. De bouwweg zou dan vlak langs de eendenkooi moeten gaan lopen. Dat is beoordeeld als onacceptabel. Ook bij de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder tot woonlandschap blijft de omgeving van de eendenkooi duurzaam groen. Met andere woorden: deze mogelijkheid was onmogelijk, waardoor het ook niet zinvol was om met de firma Spaansen in contact te treden. Het zou immers nooit geleid hebben tot een vergunning van de gemeente."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant