Afbeelding

Verzet tegen stroom zandauto's

Algemeen

WEESP - Denso, Fontijn, B2C, Hardcast en andere bedrijven vrezen de dagelijkse zandtransporten over bedrijventerrein Noord, nodig voor de nieuwbouw in de Bloemendalerpolder. Langs hun bedrijfspanden denderen straks 140 zandwagens per dag.

De ondernemers voorzien opstoppingen gedurende een lange periode. Het werk duurt tot maart 2016. Het zand wordt met schepen aangevoerd via het Amsterdam-Rijnkanaal. Naast de waterzuivering bij de Zuiderzeelaan wordt een losplaats gemaakt. Vervolgens wordt het zand met vrachtauto's naar de bouwplaats gereden.

30 per uur
In de eerste fase gaat het volgens de uitvoerder om dertig auto's per uur. Over de Bloemendalerweg en Zuiderzeelaan rijden nu al auto's af en aan voor met name Hardcast, Fontijn Vlees en Vleeswaren, Denso en het postbedrijf B2C Europe. Alleen al B2C verwelkomt tachtig vrachtauto's per dag. De bedrijven vrezen files bij kruisingen en verminderde doorstroming op heel het bedrijventerrein en de Leeuwenveldseweg. 

Volgens projectdirecteur Bartjan van Haaren zijn al deze alternatieven al bekeken en om uiteenlopende redenen niet uitvoerbaar. Een losplaats bij de polder is te gevaarlijk voor de scheepvaart, de gemeente eist de kortste route, een pijpleiding is veel te duur en de aanwezigheid van een hoofdgasleiding maakt andere alternatieven onmogelijk. Wethouder Tuning snapt de onvrede, maar komt vooralsnog niet verder dan "we moeten er goed naar kijken".

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant