Zand en grond aangebracht, nu een half jaar inklinken
Zand en grond aangebracht, nu een half jaar inklinken

Traject Aetsveld-Loodijk duikt bijna rustfase in

Algemeen

WEESP - Even rust, pas volgend jaar wordt er verder gegaan met de aanleg van de nieuwe provinciale weg N236 tussen Aetsveld en de Loodijk. De nieuwe bredere weg, komt naast de huidige en vervangt deze.

Als al het zand gestort is, volgt een relatief lange periode van rust totdat de grond voldoende is ingeklonken voor het gewicht van de aan te leggen weg. Dat zal pas begin 2017 aan de orde zijn. De nieuwe weg wordt straks een stuk breder, wat de veiligheid ten goede moet komen.

Dikke laag
Het zand laat de grond inklinken ter voorbereiding van het asfalt dat begin 2017 wordt aangebracht. Wie goed kijkt ziet onder de dikke laag bruine grond nog net het witte zand. Op deze witte laag komt het asfalt. De aarde, die nu meehelpt het gewicht te verzwaren, wordt na gedane arbeid gebruikt voor het verbreden van de berm tussen het fietspad en de rijbaan. Op sommige plekken - zeker als je dichter bij de brug komt - torent de laag grond boven alles uit. Op die plekken is de grond eronder slapper en dat vraagt om meer inklink-gewicht.

Nieuwe Vechtbrug
De nieuwe Vechtbrug komt naast de oude te liggen. Hiermee worden stremmingen in het verkeer voorkomen tijdens de bouwfase. De brug wordt in delen op andere locaties gefabriceerd en wordt te zijner tijd in delen naar de nieuwe plek gebracht. Het transport van de brugdelen zal als het mogelijk is via het water plaatsvinden. Eenmaal ter plekke -naast de oude brug - wordt de nieuwe brug dan afgemonteerd en afgewerkt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant