Kaarten van bestemmingsplannen in het stadhuis
Kaarten van bestemmingsplannen in het stadhuis

'Sluiting kringloopwinkel is eigen schuld ondernemer'

B2b

WEESP - De ondernemer die zijn kringloopwinkel op het bedrijventerrein moet sluiten, moet dat zichzelf verwijten en niet de gemeente. Dat zeggen raadsleden van de gemeente Weesp.

Een winkel aan de Pampuslaan is in strijd met het bestemmingsplan, een wettelijke regel waar niet eventjes van kan worden afgeweken, legt fractievoorzitter Alexander Bruch van de VVD uit.

"Het getuigt niet van groot ondernemerschap als iemand zich ergens vestigt in strijd met de voorschriften en vervolgens de gemeente de schuld geeft", schrijft hij op de website van zijn partij.

Reacties
De VVD'er gaat daarmee ook in tegen de meeste reacties die op WeesperNieuws.nl te lezen zijn. Weespers laten daar blijken het jammer vinden dat de winkel sluit en wijzen met een beschuldigende vinger naar het stadhuis. Ook D66-fractievoorzitter Christian Zierleyn vindt dat een verkeerde voorstelling van zaken.

Eén telefoontje
Volgens Zierleyn had ondernemer Ben Vrenegoor met één telefoontje naar de gemeente kunnen uitvinden dat detailhandel in het bewuste bedrijfspand niet mocht, maar op andere plekken wel. 

Achtergracht
De kringloopwinkel aan de Pampuslaan heeft overigens niks te maken met de kringloopwinkel aan de Achtergracht; die blijft dan ook gewoon open.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant