Miranda Beems haalt Hongaarse wijnen naar Weesp
Miranda Beems haalt Hongaarse wijnen naar Weesp

Wijn via Weesp naar sterrenrestaurants

B2b

WEESP - De wijn die door een vakjury en Nederlandse sommeliers is uitgeroepen een van de betere wijnen van 2015 komt uit Hongarije en wordt geïmporteerd door Miranda Beems Wine Import, een prijs die de Weesper importeur goed op de kaart zet van de Nederlandse sterrenrestaurants.

Sommeliers
De rode Kékfrankos 2013 van het Hongaarse wijnhuis Heiman is de huiswijn van Lastage in Amsterdam, een restaurant met één Michelinster. In deze categorie Eliterestaurant ging de Hongaar, ontdekt door Miranda Beems, er met de prijs vandoor. Daarnaast werd de Kékfrankos ook door sommeliers als hun favoriete wijn verkozen en won het de Prix du Sommeliers. Beems is blij met de erkenning: "Het is een erkenning dat je goede wijn selecteert en je je vak verstaat."

Hongarije
Na een aankoop van een vakantiehuis in Hongarije ontdekte Beems het land als bijzonder wijnland. Zij importeert sindsdien 180 verschillende Hongaarse wijnen van veertien wijnhuizen. Wekelijks arriveren er grote wijntransporten in Leeuwenveld, waar Miranda Beems haar wijnbedrijf heeft gevestigd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant