André Bijl (Het Kontakt), André Verheul (WeesperNieuws), Martijn de Bonte (Eilanden-Nieuws)
André Bijl (Het Kontakt), André Verheul (WeesperNieuws), Martijn de Bonte (Eilanden-Nieuws)

'Er begint aardige traditie te ontstaan'

Algemeen

WEESP - Het WeesperNieuws krijgt volop reacties en felicitaties na de toekenning van de NNP Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek, donderdag in Harderwijk. Het is de tweede keer op rij dat de krant deze prijs in ontvangst mocht nemen.

De prijs werd toegekend voor de verkiezing van de Weesper van het Jaar. De jury waardeerde de vorm en presentatie, maar ook het initiatief zelf, omdat daarmee de bindende rol van een lokale krant in de samenleving werd onderstreept.

"Het is dus een prijs voor een prijs. Daar zijn we ontzettend trots op. Er begint zo een aardige traditie te ontstaan", reageerde hoofdredacteur André Verheul.

Kloppend hart
De jury bestond uit Lou Lichtenberg, Arie Verhoef en Paul van de Cingel. Ze hadden lof voor het niveau van de inzendingen, gedaan door uitgevers in heel het land.

Voorzitter Lou Lichtenberg: "Ook al geeft onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek aanwijzingen dat het met de lokale journalistiek hier en daar droevig gesteld is, valt uit de inzendingen duidelijk het tegendeel af te leiden. Die gaven er stuk voor stuk blijk van dat de lokale journalistiek nauw contact houdt met het kloppende hart van de samenleving. En dat het kloppen van het hart ook door iedereen kan worden gehoord."

NNP
De prijs wordt toegekend door de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers), de organisatie van lokale nieuwsmedia. Ook producties van Eilanden-Nieuws, Het Kontakt en de Texelse Courant werden genomineerd en eervol vermeld.

De andere prijzen gingen naar Hans Barten van De Maas & Waler (beste foto) en de Texelse Courant (beste commerciële concept).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant