Jolanda Vink (r) is het gezicht van Parcls in Weesp.
Jolanda Vink (r) is het gezicht van Parcls in Weesp. Foto: Brian Elings

Parcls is de oplossing voor wachten op pakket

B2b

WEESP - Het nieuwe Weesper bedrijf Parcls moet de oplossing bieden voor het eindeloos wachten op een pakket. Op de Achtergracht 7e (aan de achterkant van de Weesper Boekhandel) is de eerste vestiging vorige week opengegaan.

Het concept is simpel: je kunt bij het bedrijf je pakketje laten bezorgen en hem daar gratis komen ophalen. Maar er is ook de mogelijkheid om het pakketje te laten bezorgen op een vast tijdstip, zo hoef je het huis niet uit. Voor 3,95 euro komt een medewerker op de fiets je pakket brengen op een tijd die je zelf wilt.

Ventevogel
De Weespse Astrid Ventevogel is een van de oprichters van het bedrijf, samen met Luc van Gompel en Jolanda Vink. Zelf maakte ze ook mee dat een pakketje bij onbereikbare buren lag. "Dit moet de oplossing zijn. Bijkomend voordeel is dat we hiermee ook de transportbewegingen van de koeriersdiensten willen beperken." 

Amsterdam
De vestiging aan de Achtergracht is een test. Echt veel geld hoeft er niet verdiend te gaan worden in Weesp. Volgend jaar gaan er vestigingen in Amsterdam open, waar de druk op de binnenstad nog veel groter is. Wie gebruik wil maken van Parcls in Weesp moet een account aanmaken op de website (Parcls.com). Vervolgens kun je Achtergracht 7e als bezorgadres in de webwinkel invullen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant