Aan de overkant van Weesperpoort komt een soortgelijk bedrijfsverzamelgebouw.
Aan de overkant van Weesperpoort komt een soortgelijk bedrijfsverzamelgebouw. Foto: WeesperNieuws

Bedrijfsgebouw in plaats van woningen aan Nijverheidslaan

Bedrijven

WEESP Een jaar nadat de gemeenteraad van Weesp een streep haalde door het bouwproject Weesperwerf is helder dat er definitief geen woningen komen aan de Nijverheidslaan. Weesperwerf CV heeft het terrein verkocht aan Rijn & Vecht Projectontwikkeling dat hier een bedrijfsverzamelgebouw gaat bouwen met 22 units. Deze projectontwikkelaar bouwde ook al aan de Nijverheidslaan het project Weesperpoort dat onlangs door de ondernemers in gebruik is genomen.

Weesperwerf CV, een samenwerking tussen Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling, had vergevorderde plannen om hier 115 woningen te bouwen, maar daar besloot de gemeenteraad op 11 februari vorig jaar een stokje voor te steken. De mix van woningen en bedrijven werd ongelukkig gevonden en er waren meer haken en ogen aan het plan.

De gelegenheidscombinatie ging in het voorjaar van 2022 bij de Raad van State in beroep tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan niet vast te stellen. Deze procedure is nog niet afgerond, maar wordt stopgezet omdat Weesperwerf CV het terrein heeft verkocht aan Rijn & Vecht Projectontwikkeling dat ook hier een bedrijfsverzamelgebouw gaat ontwikkelen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant