Afbeelding
Foto: André Verheul

Nog stevig gesprek nodig over woningen Nijverheidslaan

Politiek

WEESP - Het is nog maar de vraag of er aan de Nijverheidslaan woningen zullen komen. De gemeenteraad staat weliswaar te trappelen om een dergelijke ontwikkeling mogelijk te maken, maar stelt zulke voorwaarden dat de projectontwikkelaar al in de gordijnen hangt.

Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling wil langs de spoorlijn een wijk met 150 woningen bouwen. Ze noemen het 'Weesperwerf'. Geen peperdure paleisjes als in Weespersluis, maar studio's en appartementen die beter passen bij de wensen en de portemonnee van starters en doorstromers. De ontwikkelaar en de gemeente moeten het wel nog even eens worden over de voorwaarden.

Aanpassingen
Die kaders werden vorige week in de gemeenteraad voorgesteld: negentien eisen en drie wensen. De ontwikkelaar ziet dat eisenpakket niet zitten. Dus kwam de coalitie met aanpassingen en deed wethouder John Vos (WSP) het verzoek aan de raad om enige flexibiliteit te betrachten.

Moord en brand
De meerderheid van de raad gaat daarin mee, bang om het woonproject te verliezen. Dat werpt de vraag op wie de kaders stelt: de raad of de ontwikkelaar? "Wie betaalt bepaalt", schreeuwt oppositiepartij CDA moord en brand. Vos zegt het gesprek vol vertrouwen aan te gaan met als doel de ontwikkelaar én de raad tevreden te stellen. 

Lees het uitgebreide verslag in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant