Justus Cramer (midden) en Alex van der Baan (rechts) overhandigen de petitie aan commissievoorzitter Bernhard Bierwolf.
Justus Cramer (midden) en Alex van der Baan (rechts) overhandigen de petitie aan commissievoorzitter Bernhard Bierwolf. Foto: Ingrid Voet

Toekomstige Weespers starten actiegroep voor kinderopvang

Buurt & wijk

WEESP - Toekomstige Weespersluisbewoners Alex van der Baan en Justus Cramer hebben vandaag een actiegroep opgericht: 'De Kleine Weespers'. Zij vinden dat de gemeente meer werk moet maken van kinderopvang in de nieuwe wijk.

Ze wonen nog niet in Weesp maar de twee, allebei vader van jonge kinderen, waren dinsdag wel al als insprekers aanwezig in de commissie SOB van de gemeenteraad. Ze boden daar ook de petitie 'Meer kinderopvang in Weesp' aan, ondertekend door 230 bezorgde ouders.

Kinderen niet welkom
"Wij verheugden ons op onze komst naar Weespersluis met onze gezinnen, maar kwamen erachter dat onze kinderen niet welkom zijn in Weesp", zegt Van der Baan. Hij en veel andere ouders staan op de wachtlijst voor een plek in de kinderopvang in Weesp, maar hebben te horen gekregen dat zij daar voorlopig, dit jaar zeker nog niet, niet op hoeven te rekenen. Als zij in juni als een van de eerste bewoners van de nieuwe wijk naar Weespersluis verhuizen, hebben ze daarom een probleem.

Lees meer over dit onderwerp op WeesperNieuws Extra: 'Kopers zijn welkom in Weespersluis, maar hun kinderen niet'


Gemeente zoekt mee naar oplossingen
In Weespersluis zelf is in de plannen pas in 2024 ruimte voor kinderopvang voorzien, maar de gemeente streeft ernaar om al eerder een locatie beschikbaar te hebben. "Het probleem is, dat kinderopvang geen verantwoordelijkheid van de gemeente is", legde wethouder Astrid Heijstee nog maar eens uit. "Maar natuurlijk begrijpen wij de zorgen en problemen van de ouders en wij zoeken dan ook actief mee naar manieren om het aantal plekken in de kinderopvang ruim voor 2024 te kunnen vergroten. Daarvoor zijn we ook afhankelijk van de aanbieders van kinderopvang in Weesp."

De Kleine Weespers
De ondertekenaars roepen met de petitie de gemeente op om in te grijpen, ook al is kinderopvang eigenlijk een commerciële activiteit. Na hun inbreng in de raadscommissie dinsdagavond hebben de initiatiefnemers er echter niet voldoende vertrouwen in dat er snel een oplossing komt. Daarom hebben ze de actiegroep 'De Kleine Weespers' opgericht om hun actie verder kracht bij te zetten. Een website is er al: kleineweespers.nl.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant