Het eerste bord bij de Lange Vechtbrug.
Het eerste bord bij de Lange Vechtbrug. Foto: Aangeleverd

De Lange Vechtbrug weet het niet meer; wel of niet afgesloten is en blijft de grote vraag

Buurt & wijk

WEESP - Een bezorgde bewoner van de Lange Muiderweg vraagt zich af wat er toch met de Lange Vechtbrug, die de Hoogstraat met de Ossenmarkt verbindt, aan de hand is.
Daar heeft van 25 mei tot en met 30 mei een geel bord gestaan met ‘brug afgesloten i.v.m. werkzaamheden v.a. 30-05-2023’.
Een nogal verontrustend bericht, want hier is nergens informatie over te vinden. Ook de brugwachter weet van niets, aldus de buurtbewoner.

Tekst gaat verder onder de foto.


Bord nummer 2, maar niet voor lang. - Foto: Aangeleverd.

Inmiddels is het eerste bord vervangen voor een nieuw bord, maar ook dit heeft niet lang van zijn plek met uitzicht over het water kunnen genieten, want deze is alweer vervangen voor bord nummer 3. En nog steeds is er geen informatie over de bedoeling van deze borden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het huidige bord. Tot wanneer? - Foto: Aangeleverd.

Op het derde bord staat dat de Lange Vechtbrug vanaf 7 juni tussen 8.00 en 16.00 uur is afgesloten, maar tot wanneer is de brug dan afgesloten? Daar geeft het bord geen informatie over.

Niet afgesloten en wel afgesloten

Jan van der Does van het dagelijks bestuur van Weesp en portefeuillehouder zei er in de bestuurscommissievergadering van 30 mei over dat het een fout betreft van de aannemer. Er komt wel onderhoud, maar daarvoor hoeft de brug niet te worden afgesloten.

Inmiddels heeft een woordvoerder van de gemeente Amsterdam op 31 mei ook uitsluitsel gegeven over de ‘bordensoap’, maar in dit verhaal wordt de brug weer wel afgesloten: “We begrijpen de verwarring. Het werk aan de brug wordt uitgesteld, en de tijdelijke borden zijn met spoed weggehaald. De werkzaamheden zouden eerst plaatsvinden op zo’n manier dat het verkeer gebruik kon blijven maken van de brug. Helaas blijkt dit om veiligheidsredenen niet te kunnen: de gladde stalen delen in het brugdek worden stroef gemaakt met een slijtlaag die droogtijd nodig heeft. Er komt een afsluiting van één nacht tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Er wordt nu gekeken naar een handig moment, bijvoorbeeld een moment met zo min mogelijk verkeersbewegingen. Wij zullen de bewoners van de buurt tijdig informeren.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant