Het Sinnigvelderplantsoen is een van de groene kavels in Hogewey Midden.
Het Sinnigvelderplantsoen is een van de groene kavels in Hogewey Midden.

Grote opknapbeurt Hogewey Midden

Buurt & wijk

WEESP - Hogewey Midden staat voor een grote opknapbeurt. Woensdag 14 juni worden vanaf 19.00 uur de buurtbewoners bijgepraat over de plannen.

Het wordt een omvangrijke operatie die Hogewey Midden te wachten staat. Dit gebied wordt begrensd door de Hogeweyselaan, Gemeenschapspolderweg, Papelaan en Amstellandlaan. Onder andere het winkelcentrum Hogeweij en de flats aan de Sinnigvelderstraat maken deel uit van deze wijk.

Wegen en voetpaden worden vernieuwd, een aantal groen- en speelplekken worden aangepakt en de riolering is aan vervanging toe. Voor een groot deel liggen de plannen al vast, maar volgens de gemeente Amsterdam is de inbreng van buurtbewoners gewenst. Bovendien is het tijd, vindt de gemeente, dat de buurt wordt bijgepraat over de nieuwbouwplannen Weesperschool en Kostverlorenstraat. 

Tijdens de informatieavond kunnen vragen worden gesteld aan projectleiders, ontwikkelaar BPD (die de Weesperschool bouwt), Ymere (dat tekent voor nieuwbouw aan de Kostverlorenstraat) en specialisten van verschillende deelprojecten. De inrichting van de straten blijft overigens op hoofdlijnen gelijk. Wel kunnen ideeën hierover worden meegegeven. De gemeente gaat dan kijken of ze er wat mee kan. 

De informatieavond staat op de agenda voor woensdag 14 juni vanaf 19.00 uur in de kantine van FC Weesp.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant