De organisatie van de kinderkledingbeurs in Buurtkamer Weespersluis.
De organisatie van de kinderkledingbeurs in Buurtkamer Weespersluis. Foto: Aangeleverd

Verkoopnummers kinderkledingbeurs Weespersluis waren binnen een dag vergeven

Buurt & wijk

WEESP - Eind van de maand is de 4e editie van de kinderkledingbeurs in de Buurtkamer van Weespersluis. De toegang is gratis en kleding kan betaald worden met een tikkie! 

Vanaf eind augustus bestond de mogelijkheid om een verkoopnummer aan te vragen. Deze bleken echter al binnen een halve dag vergeven. De kinderkledingbeurs, die plaatsvindt op zaterdag 30 september van 10.00 tot 12.00 uur blijkt iedere keer dan ook weer een groot succes. 

Kinderkleding wordt er voor kleine prijzen verkocht. De gemiddelde prijs is rond 4 euro, maar wel afhankelijk van soort item, merk en staat; verkopers bepalen zelf hun prijs. De organisatie is in handen van Martine Verloop, Sandra Meezen, Linda Benoist en Britt Wilbrink. Deze laatste 2 hebben het team onlangs versterkt. Alle vier zijn ze moeder van twee kinderen en ze vinden het naast hun drukke gezin en baan waardevol om iets voor de buurt te organiseren.

Het idee om een kinderkledingbeurs te organiseren ontstond toen Verloop en Meezen onafhankelijk van elkaar bij de Buurtkamer informeerden of er ook een dergelijke activiteit op de agenda stond. De Buurtkamer had dit zelf niet in de planning, maar wilde dit wel graag faciliteren en stelde de twee aan elkaar voor. Beide hadden al ervaring met een kinderkledingbeurs in hun vorige woonplaatsen en wilden dit graag ook opstarten in hun nieuwe wijk. Met zoveel jonge gezinnen was er aan vraag en aanbod geen gebrek. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Tijdens de beurs wordt de organisatie geholpen door inmiddels een redelijk vast team van 15 vrijwilligers. Ingeleverde kleding wordt op maat gehangen aan kledingrekken of neergelegd op tafels zodat het makkelijk winkelen is. In de wijk Weespersluis wonen veel jonge kinderen, dus de maten die verkocht worden zijn vooral van maat 62 tot en met maat 158. Schoenen, sport- en verkleedkleding wordt eveneens verkocht mits dit door verkopers is ingeleverd. De aankomende beurs is de najaars- en wintereditie met dikke truien, winterjassen, skibroeken, snowboots, lange broeken en wollen jurkjes. 

“Het was bij de voorgaande beurs afgelopen maart heel leuk om te merken dat ook bewoners buiten Weespersluis de beurs weten te vinden”, vertellen Verloop en Meezen. Ze willen nog eens extra benadrukken dat de beurs natuurlijk voor iedereen uit Weesp en omstreken is. “Het is een hele mooie manier om gedragen kinderkleding een 2e leven te geven maar ook om bewoners bij elkaar te brengen”, aldus Benoist en Wilbrink. Onverkochte kleding die de verkoper niet meer terug wil, wordt geschonken aan een goed doel.

Gezien de beperkte ruimte van de Buurtkamer kunnen er geen kinderwagens naar binnen en kan er geen kleding worden gepast. Een tip van de organisatie: “Wil je wel met een kinderwagen komen of je wilt wat rustiger kleding uitzoeken, kom dan na 11.00 uur. Er ligt dan ook nog voldoende mooie kleding!” 

Het adres van Buurtkamer Weespersluis is Fort Diemerdamstraat 71a. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar kinderkledingbeursweesp@gmail.com of hen volgen op Instagram.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant