Afbeelding
Foto: André Verheul
B&W-gesprek

Nu wil de wethouder van jou weten: hoe kan parkeren beter?

Buurt / wijk

WEESP - Verkeersdeskundigen hebben onderzoek gedaan, conclusies getrokken en oplossingen voorgesteld. Nu wil het stadsbestuur van de inwoners weten hoe zij aankijken tegen de parkeerproblemen en de mogelijke oplossingen.

Er komen vier informatiebijeenkomsten, waarvan de eerste aanstaande woensdag (16 mei) plaatsvindt. Op deze avond gaat het om het centrum. De gemeente informeert over de cijfers en de voor- en nadelen die er aan mogelijke oplossingen kleven, maar wil daarnaast ook van inwoners en ondernemers weten hoe zij denken dat de parkeersituatie kan verbeteren. 

Begrip
Op zo'n avond kunnen uiteraard tegengestelde belangen naar voren komen. Dat is in deze fase alleen maar prettig, zegt verkeerswethouder Astrid Heijstee (WSP) in het wekelijks B&W-gesprek met het WeesperNieuws. 

"Uiteindelijk beslist de gemeenteraad, maar ik zie veel liever dat we inwoners in deze voorfase al met elkaar in gesprek kunnen krijgen. Door de manier waarop we deze avonden hebben opgezet, kan dat ook. Onze ervaring is dat er dan al meteen over en weer begrip kan ontstaan voor elkaars belangen."

Gesprek
In het volgende gesprek legt de wethouder alles binnen tien minuutjes uit: 


16 mei Stadskantoor
De bijeenkomst over parkeren in het centrum is 16 mei in het Stadskantoor aan de Nieuwstraat 70A, aanvang 20.00 uur. De tweede bijeenkomst is op 31 mei en is voor inwoners van het Herensingelkwartier. In juni volgen nog twee avonden voor de andere gebieden.

Meer over het parkeeronderzoek
De onderzoeken zijn vorig jaar uitgevoerd en toonden aan dat er uiteenlopende parkeerproblemen zijn in verschillende delen van Weesp. Om ze op te lossen is volgens de deskundigen een combinatie van maatregelen nodig: betaald parkeren, het invoeren van bewonersvergunningen, aangevuld met het creëren van extra plaatsen voor langparkeren.

Zie hier ons bericht van eind vorig jaar over het parkeeradvies
en hier het bericht over de behandeling in de raadscommissie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief