Via de 'As van Allure' moet je langzaam rijdend de binnenstad in
Via de 'As van Allure' moet je langzaam rijdend de binnenstad in Foto: André Verheul

Nog steeds wennen op 'As met Allure'

Buurt / wijk

WEESP De herinrichting van de Groeneweg en de Van Houtenlaan roept nog steeds gemengde reacties op: het ziet er mooi uit, maar voor auto's en fietsers is het wennen nog niet voorbij.

"Je kunt niet meer zo lekker doorrijden, maar dat is precies de bedoeling", zegt wethouder Léon de Lange (D66) van verkeer. Zelf staat hij met de auto ook wel eens te wachten bij die hoge drempel bij de notaris, totdat het verkeer voor hem stapvoets rijdend - hobbel de bobbel - de afslag naar de binnenstad heeft kunnen maken. "Dat is precies wat we beoogd hebben: de snelheid eruit."

Verkeer van rechts
Omdat deze 'de As met Allure' geen voorrangsweg meer is, moet aan verkeer van rechts voorrang worden verleend. Zoals bij het Gezondheidscentrum (centrum in) en de Hema (centrum uit).

De reacties die de gemeente krijgt, vallen volgens De Lange in de categorie 'wennen', maar niet in de categorie 'verkeersonveilig'. "Voor zover ik kan overzien, zijn er met name positieve reacties over  dat de snelheid eruit is. Dat is het grootste verschil."

Podcast
De wethouder spreekt erover in deze aflevering van 'De Collegekamer' (vanaf 8 minuut 29).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant