Afbeelding
Foto: André Verheul

Over anderhalf jaar hier naar school

Buurt / wijk

WEESP Wat de toekomstige leerlingen betreft, kan de bouw van de Brede School in Weespersluis beginnen. Ze gaven vanmiddag het startsein tijdens een feestelijk momentje in de wijk in aanbouw.

In plaats van het slaan van de eerste paal, werd een tijdscapsule in de grond gelegd. Dat is een buis waar de kinderen spullen hebben ingestopt die voor hen het leven in Weesp in het jaar 2019 kenmerken. Wie weet wordt de tijdscapsule eeuwen later nog eens opgegraven. 

De recente toekomst is echter belangrijker voor de kinderen. Over anderhalf jaar zitten ze hier op school. 

Sporthal
Naast twee basisscholen met buitenschoolse opvang komen er ook voorzieningen waar wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Er komt een buurtkamer voor de bewoners van Weespersluis en een door de gemeente te verhuren vergaderruimte. Buiten schooltijden is het schoolplein toegankelijk voor iedereen.

Centraal op het terrein komt een grote sporthal. Dit wordt het thuishonk van handbalvereniging WeHave. De ruimte is ook beschikbaar voor andere sportverenigingen in Weesp.


De tijdscapsule gaat de grond in


Over anderhalf jaar hier naar school


De wethouder vertelt dat het gebouw een belangrijke functie gaat krijgen in deze wijk.


De Brede School wordt energieneutraal.


De bouw van de woningen gaat intussen voort. Dit is de Fort Diemerdamstraat, met zicht over de Bloemendalerpoldersingel. 



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant