Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Vlaggen uit als blijk van solidariteit

Buurt / wijk

WEESP -  In de Wilhelminastraat wordt flink gevlagd. Niet om iets te vieren, maar uit solidariteit met mensen die gedwongen thuis moeten blijven en als eerbetoon aan iedereen die in deze tijd zo hard werkt om ons door de coronacrisis heen te helpen.

De bewoners van de Wilhelminastraat geven hiermee gehoor aan de oproep van Metha Pimble om de vlag uit te hangen, ook al is er geen feestelijke aanleiding. Ze hoopt dat meer mensen dit gaan doen.

Samen
Er is dit jaar geen enkele reden om de vlag uit te hangen, geen evenement gaat door, men zou er depressief van worden en dat wil ik niet! Ik wil kleur wanneer ik naar buiten kijk of buiten ben', schrijft Metha. 'Ik ga naar zolder en haal de vlag naar beneden en laat deze wapperen in de wind. Ik hang deze op uit solidariteit met al die kanjers onder ons die zich de benen onder de kont vandaan lopen om ons te helpen. (...) Valt er iets te vieren dan ? Nee maar ik wil solidariteit. We zitten allemaal, arm, rijk, gezond, ongezond in hetzelfde schuitje en we zullen het met elkaar moeten doen!'

In het zijstraatje van de Achtergracht wapperen niet alleen de vlaggen, achter diverse ramen zijn ook spandoeken met grote harten te zien als extra steuntje voor iedereen die langsloopt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant