Rechtsonder staat het Weespersluispark, in deze faseringskaart van de ontwikkelaars.
Rechtsonder staat het Weespersluispark, in deze faseringskaart van de ontwikkelaars. Foto: Weespersluis.nl

Foutje in Omgevingsvisie 2050, parken Weespersluis komen er wél

Buurt / wijk

WEESP In de kaart van de Omgevingsvisie 2050 staat een fout: de parken in Weespersluis staan namelijk niet ingetekend. Bewoners uit de wijk vreesden daardoor dat het toekomstige Weespersluispark bebouwd zou worden.

De gemeente laat in een reactie weten dat het dus om een fout gaat, de parken horen er wel in te staan. “In het bestemmingsplan Bloemendalerpolder uit 2016 zijn het Weespersluispark en Gouwpark wel opgenomen,” zegt de gemeente. “De hoeveelheid groen die hiervoor gereserveerd staat wordt nog steeds aangehouden.”

Bewoners uit de wijk riepen elkaar op om een zienswijze in te dienen op de omgevingsvisie om ‘het park veilig te stellen’. Zij waren bang dat er te weinig groen in de wijk zou overblijven. “Dit lijkt best ernstig en ik schrik hiervan,” zei één van hen. Inmiddels is dus bekend dat de parken er, zoals gepland, zullen komen, maar de gemeente zal nog wel op de bezorgde bewoners reageren. “Er zijn veel inspraakreacties over dit onderwerp binnengekomen. De gemeente zal hierop reageren in de Nota van Beantwoording,” laat gemeente Weesp weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant