Afbeelding
Foto: Diny Lenior
Ingezonden

‘Mouwkruipers kunnen nare ontstekingen bij honden veroorzaken’

Buurt / wijk

Weesp - Van de lezers: Diny Lenior uit de Sinnigvelderstraat maakt zich zorgen over de vele ‘mouwkruipers’ in haar buurt. Deze grasaar, een veelvoorkomende bermplant, zit vol zaden met gemene weerhaakjes. Ze vreest voor de gezondheid van haar hond.

Mouwkruipers
‘Er zijn zorgen bij hondenbaasjes door ‘mouwkruipers’: ze zijn levensgevaarlijk. Hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden, tot operaties aan toe. Ze groeien hier in de Sinnigvelderstraat en omgeving ook tussen de stoeptegels, je durft bijna de hond niet meer uit te laten. Op sommige plekken zie je zowat de tegels niet meer helemaal vol gegroeid ook met ander onkruid. Laat a.u.b. het normale gras eens wat hoger groeien gemeente Weesp / Amsterdam. Met deze hitte verschroeit dat enkel maar als dat zo kort is. Zet uw mensen eens in om het onkruid tussen de tegels weg te halen!’

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant