Ook bij de Deen zat de container overvol.
Ook bij de Deen zat de container overvol. Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

Prachtig herfstweekend, maar afval zorgt voor domper

Buurt / wijk

WEESP Het was dit weekend genieten van twee heerlijke herfstdagen. Daar zat echter ook een keerzijde aan, volgens twee lezers. Zij keken zondag uit op een hoop (zwerf)afval.

Het uitzicht was fraai op de Achtergracht, aldus bewoner Noortje Krikhaar. “Zondag scheen de zon volop. Mensen waren alleen daarom al vrolijk en opgeruimd. En dat laatste brachten ze ook in de praktijk. Bergen plastic afval vonden hun weg naar de container op de Achtergracht.”

“Die kon de toeloop niet verwerken, maar dat deerde menigeen niet. Dan maar ernaast of zelfs erop,” aldus Krikhaar. “Als ik het maar kwijt ben. Terwijl een man zijn plastic bovenop de berg naast de container plaatste, keek een vrouw berustend toe hoe de stapels groeiden. Zij moest zich verplaatsen met een rollator maar weigerde mee te doen aan het ‘dump-maar-raak’-gedrag. Ze zuchtte, hees haar zak met plasticafval weer op de rollator en vervolgde haar weg.”

Ook bij de Hoogstraat was het raak, laat Maaike Bavelaar weten. “Vanmorgen troffen wij het bankje aan de Vecht zo aan: lege wodkaflessen, kapotte glazen, zakken met afhaalvoedsel, en braaksel. Echt te smerig.”

Bij zowel de Hoogstraat als de Achtergracht keken buurtbewoners uit op een hoop afval. (Foto’s: Noortje Krikhaar en Maaike Bavelaar)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant