Afbeelding
Foto: Ilse van Diepen
Ingezonden

‘NK tegelwippen, maar gemeente laat alles zelf betegeld’

Algemeen

De gemeente Weesp heeft de mond van het NK tegelwippen, maar is zelf geen haar beter. Dat vindt lezer Ilse van Diepen, die de volgende ingezonden brief over wateroverlast in Aetsveld stuurde: 

‘We hebben in Aetsveld op meerdere plekken wateroverlast. Dus wat doe je als burger, je meldt het bij de gemeente. Die stuurt een wagen om de troep uit het riool te zuigen. Probleem opgelost? Nee dus, bij de volgende regenbui precies hetzelfde. Weer melding. Niks. Toevallig waren er twee gemeentewerkers bezig met de weg. Ze vertelden me desgevraagd dat het bij Waternet ligt en die geven geen reactie. Het enige wat ik kan doen is blijven melden. Mijn vraag is: waarom legt de gemeente geen open tegels neer? Tegenwoordig heb je van die tegels met gaatjes waardoor het water makkelijk weg kan stromen. De mond vol van NK tegelwippen, maar heel Aetsveld is betegeld. Een groot deel is openbare ruimte en niet de verantwoordelijkheid van de burger. Inmiddels staat er een paar cm water voor mijn deur na iedere regenbui.’

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief