Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

Waarschuwing Weesperschool: advies of pressiemiddel?

Algemeen

Het college waarschuwt de raad dat een onderzoek inzake de Weesperschool kan leiden tot vertraging en een schadeclaim. Lezer Jan Willem de Jong vraagt zich af of het hier om advies of om een pressiemiddel gaat. Hieronder zijn ingezonden brief: 

‘Op de site van het WeesperNieuws stond een artikel over het on-hold zetten van de bouwplannen betreffende de Weesperschool. Op initiatief van GroenLinks en met als doel een onderzoek te doen naar de gang van zaken rond de invulling door en toewijzing aan projectontwikkelaar BPD. In dit artikel staat dat de burgemeester onder andere heeft gesteld dat de kans bestaat dat projectontwikkelaar BPD een schadeclaim in kan dienen. En dat zou de gemeente dus geld gaan kosten. En dat volgende projecten vertraging op kunnen lopen. Als voorzitter van de raad is dat zijn goed recht. Maar als de raad, in meerderheid, wil weten of een en ander op een correcte manier heeft plaatsgevonden kan zij een onderzoek instellen om duidelijkheid te verkrijgen. Het college als geheel en alle leden afzonderlijk zijn immers voor het gevoerde beleid en hun handelen verantwoording verschuldigd aan de gemeenteraad. Deze brief lijkt een middel om pressie uit te oefenen richting de raadsleden. En een poging de uitslag van het onderzoek te beïnvloeden. Een actie die zeker veroordeeld moet worden.’
Jan Willem de Jong 

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief