Afbeelding
Ingezonden

De ondergang van mooie wilde tuinen

Algemeen

WEESP Gerda Rijken is het met WeesperNieuws-columnist Hans Burggraaff eens dat Weesp ‘vertegelt’. Zij stuurde de redactie hier de volgende ingezonden brief over: 

‘In zijn column schrijft Hans dat veel Weespers hun tuin betegelen en zich helaas niets aantrekken van de natuur. Hij schrijft o.a over het vervangen van een fraaie wilde tuin in een tegelwoestijn. Ook ik heb met lede ogen de ondergang van deze mooie wilde tuin gezien. Sinds 1975 woon ik in de wijk Hogewey. Wat eens een wijk was met groen in de tuinen verandert in een wijk met veel tegeltuinen. Dit is al een aantal jaren gaande. Inmiddels weet iedereen dat groene tuinen helpen tegen de gevolgen van klimaatverandering. De stad blijft koeler en het regenwater loopt beter weg. Daarom mijn oproep aan de bewoners van Hogewey met tegels in de tuin: tegel eruit en plant erin. In meerdere wijken in Nederland gebeurt dit al. Bijkomende winst is als je tegels vervangt voor een boompje, struik of plant wordt je tuin interessant voor vlinders, bijen, insecten en vogels. Laten we met elkaar de wijk Hogewey weer groener maken. Bekend is dat mensen in een groene omgeving zich gelukkiger voelen en dat is mooi meegenomen, vindt u niet?’
Gerda Rijken

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant