Afbeelding
Foto: Benthe Jansen
Ingezonden

Oude boom gekapt: ‘Ik kijk nu uit op een parkeerplaats en ruik de uitlaatgassen’

Algemeen

Tot haar grote verdriet werd vorige week tegenover het huis van Benthe Jansen een oude treurwilg gekapt. Ze schreef daarover de volgende ingezonden brief. 

‘Woensdag 5 mei is tegenover ons huis een gezonde, prachtige oude treurwilg omgekapt. Dit gebeurt zonder waarschuwing en zonder mogelijkheid om het tegen te houden, want de mannen met de zagen laten zich niet wegsturen. Blijkbaar is het wettelijk toegestaan dat de gemeente al het groen kan neerhalen zonder overleg, zelfs in deze tijd van klimaatproblemen, want er worden regelmatig bomen verminkt of omgekapt. Bellen om te vragen waarom help ook niet, niemand neemt op, of je wordt van hot naar her gestuurd.

Deze boom, met zijn betoverende uiterlijk en mooie eigenschappen om de luchtkwaliteit te verbeteren en een plek te bieden aan de overgebleven fauna, is nu weg. Ik kan nu fijn kijken naar een parkeerplaats en de uitlaatgassen ruiken.

Ook al zou er een boompje voor terug komen, dan is het de vraag of dat in mijn blikveld zal staan. Zelfs als dat zo is zal ik er pas van kunnen genieten als ik 70 ben en het eindelijk alle voordelen van de oude heeft verworven.

Weesp heeft vele duurzaamheidsplannen zoals ‘Samen staan we duurzamer en sterker’. Maar al deze plannen bij elkaar zullen geen verschil maken als ondertussen de bomen blijven verdwijnen.’ 

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant