Onder andere bij de kinderspeelstraat zijn nog vrijwilligers nodig.
Onder andere bij de kinderspeelstraat zijn nog vrijwilligers nodig. Foto: Sjoerd Stoop

Nog steeds vrijwilligers nodig bij Sluis-en-bruggenfeest

Cultureel

WEESP - De jaarlijkse oproep voor vrijwilligers die willen helpen het Sluis-en-bruggenfeest in goede banen te leiden, heeft succes gehad. Maar dat wil niet zeggen dat er geen mensen meer nodig zijn voor het feest dat volgend weekend wordt gehouden. Het tegendeel is waar: er zijn nog steeds handjes welkom.

Het Sluis-en-bruggenfeest wordt sinds jaar en dag georganiseerd door de Stichting Volksfeesten Weesp en heel wat jaren was het vanwege te weinig mensen, zowel in het bestuur als bij de diverse activiteiten, billen knijpen of het feest kon doorgaan. Dat is nu anders. Er is nu een vaste kern vrijwilligers die het voor elkaar heeft gekregen dat de organisatie soepel verloopt. Dit komt vooral door de vondst om Weespers niet te vragen het complete feest paraat te staan, maar om slechts een paar uurtjes in te vullen. Maar nog steeds zijn er mensen nodig.

Waterspelen
Op donderdag zijn nog vrijwilligers nodig voor de op- en afbouw van de waterspelen (van 16.00 tot 18.00 uur en na 21.30 uur). Vrijdag worden nog mensen gezocht om bij het springkussen te staan en om in de kinderspeelstraat veertjes in de haren van kinderen te steken. Ook op zaterdag is nog mankracht bij de kinderspeelstraat nodig, onder andere bij de kleurplaten en het springkussen.

Sweeper
Een van de leukste klusjes lijkt het begeleiden van de Sweeper, waar gedurende het hele feest nog mensen voor nodig zijn. Het aardige van die taak is dat je niet alleen moet toezien of alles veilig verloopt, maar dat je ook de baas bent over de Sweeper: jij laat namelijk de Sweeper steeds sneller ronddraaien, totdat iedereen eraf is gevallen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant