De prijs is voor de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp
De prijs is voor de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp
Foto's

'Zij weten Weesp op een bijzondere manier te binden'

Cultureel

WEESP - De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp heeft vrijdagavond op het stadhuis de Weesper Domijn Cultuurprijs in ontvangst genomen. De stichting heeft de prijs gekregen voor de jaarlijkse oorlogsherdenking op de Ossenmarkt.

Met het organiseren van de herdenking, en de manier waarop de stichting dat doet, weten zij Weesp te binden op 4 mei, zo sprak Koos Kappert lovend namens de stichting Weesper Kunst en Kultuur. De prijs is volgens de jury niet meer dan verdiend. 

De Eervolle Vermelding is uitgereikt aan musicus Christiaan de Jong. Die maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de circa 100 aanwezigen kennis te laten maken met zijn muziek.Burgemeester Van Bochove en Christiaan de Jong.


Daarna een kort muzikaal intermezzo.

Fotograaf Eric Hage kreeg de Aanmoedigingsprijs voor haar werk en exposities in de synagoge.Eric Hage krijgt Aanmoedigingsprijs.

Sponsor
Het is dit jaar voor het laatste dat coöperatie Het Domijn de naam verbindt aan de prijs. Burgemeester Bas Jan van Bochove ruimde in zijn speech aan de prijswinnaars dan ook extra tijd in om Weesper bedrijven op te roepen de prijs te sponsoren en te behouden voor volgende jaren. 


Druk in de Burgerzaal van het stadhuis. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant