Burgemeester van Bochove kijkt niet op van nieuwste fusieadvies
Burgemeester van Bochove kijkt niet op van nieuwste fusieadvies

'Weesp moet lekker eigen koers blijven varen'

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp moet de komende jaren lekker zijn eigen koers blijven varen. Dat zegt burgemeester Bas Jan van Bochove in reactie op het nieuwste idee van de provincie Noord-Holland: een fusie met Wijdemeren.

"Dat zijn wensen van Gedeputeerde Staten. En dat is niet in lijn met wat de gemeenteraad heeft gezegd. Die vindt dat Weesp de komende jaren in staat is zelfstandig te blijven", zo zei Van Bochove op Radio Weesp. "We willen best samenwerken met andere partners, zoals Wijdemeren en ook Hilversum, maar onze zelfstandigheid houden we nog even boven tafel."

De provincie Noord-Holland bracht vorige week een advies uit waarin staat dat Weesp uiteindelijk met Wijdemeren moet fuseren.

Van Bochove reageert: "Tot medio mei waren alle vormen van samenwerking met de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht mogelijk, maar nu die superprovincie van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland niet doorgaat, is dat idee ineens anders."

"Ik verwacht tussen nu en anderhalf jaar wel weer een nieuw kabinet en dan komt het idee van die provincie wel weer terug. Ik denk dat we op dit moment niet te ver vooruit moeten denken. We gaan gewoon op onze ingeslagen weg door en dan zien we over enkele jaren wel weer verder."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant