Burgemeester Smit van Wijdemeren Foto: Gemeente Wijdemeren
Burgemeester Smit van Wijdemeren Foto: Gemeente Wijdemeren
Audio

Burgemeester Wijdemeren: 'We moeten een stap zetten'

Politiek

WEESP - Wijdemeren vindt dat er een stap gemaakt moet worden. Nu er geen superprovincie komt en de taken vanuit het Rijk alleen maar toenemen, is die stap richting 't Gooi. Dat zegt burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren.

Wijdemeren maakte vorige week bekend voor 2020 te willen fuseren met Weesp en Hilversum. Dit tot ergernis van Weesp. Smit kan zich de schrik in Weesp goed voorstellen. "Maar dit is een discussie die we eerst in eigen huis moesten voeren."

Volgens Smit verloopt de samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp zeer goed, maar is het nu tijd om stappen te zetten.

"Bij het aangaan van het samenwerking is er altijd vanuit gegaan dat er binnen een zekere tijd tot een nieuwe provincie zou worden gekomen. Nu dat niet doorgaat zit dat een fusie tussen de Vechtgemeenten in de weg", zo vertelde Smit op Radio Weesp. Weesp en Wijdemeren liggen in Noord-Holland, Stichtse Vecht in Utrecht.

"Bovendien is er veel beweging in het Gooi. Hilversum heeft zichzelf verbeterd en Muiden, Naarden en Bussum fuseren tot een gemeente. Wij geloven in een grote Gooigemeente en een fusie met Weesp en Hilversum is een goede eerste stap", zo legt Smit uit.

Hij benadrukt dat Wijdemeren de komende jaren de afspraken die zijn gemaakt binnen het samenwerkingsverband van de Vechtgemeenten blijft nakomen. 

Luister hier naar Martijn Smit op Radio Weesp

   Beluister hier het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant