Afbeelding

Weesp heeft huishoudboekje op orde

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp heeft voor volgend jaar de zaken financieel aardig voor elkaar. De ozb hoeft niet omhoog (alleen inflatiecorrectie) en de gestelde bezuinigingen zijn gehaald.

De keerzijden zijn dat er geen geld is voor nieuw beleid en dat er bij gelijkblijvend beleid in 2016 een tekort ontstaat van een half miljoen euro.  Dat blijkt uit de begroting voor 2015 zoals die door het college van B en W is voorgesteld aan de gemeenteraad.

PvdA en D66 vinden het verhogen van de onroerendzaakbelasting (ozb) met meer dan de inflatiecorrectie bespreekbaar. Maar het college vindt het niet nodig. De extra opbrengst die daarmee gehaald zou worden, zet maar weinig zoden aan de dijk, legde wethouder Peter Eijking (PvdA) onlangs uit op Radio Weesp. Aan structurele besparingen heb je veel meer om het huishoudboekje van de gemeente op orde te houden. Die besparingen worden vooral gevonden in efficiency.

Zo besteedt de gemeente de afdeling Sociale Zaken niet langer uit aan de gemeente Hilversum, maar voert de taken zelf uit in samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Dat scheelt structureel 400.000 euro, bijna de helft van de totale besparing binnen de gemeentelijke organisatie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant