Foto: Arend Mesman
Foto: Arend Mesman

Bermuda Triangle beste in City Quiz XL

Cultureel

WEESP - Het was warm, de zaal zat vol en de hersenen kraakten. Zaterdag was de City XL Quiz 2016.

Dorothy Vriend stuurde het volgende verslag.

Werk aan de winkel
Er hangt een verwachtingsvolle stilte in de grote zaal van de City of Wesopa. Quizmaster Pieter Tammens voelt het haarfijn aan. Jullie zijn een beetje gespannen, zeker. Ruim 20 teams zitten gereed voor de City XL Quiz 2016. Op tafel staan al prijzen klaar, bereidwillig en gul beschikbaar gesteld door veel Weesper middenstanders.

De eerste vraag gaat over 10 vertalingen van 'snel van begrip', het quizbureau dat zijn naam telkens weer eer aan doet. Veel teams scoren een fullpool, dus met dat begrip zit het deze avond wel goed. Met de spanning neemt ook de temperatuur toe, een geluk dat in de pauzes van de drie vragen rondes even de deuren open kunnen. Niet dat tussen de vragen door de spelers rust wordt gegund. Er is werk aan de winkel.

Babybotten
Een echte petje-op-petje-af-ronde pijnigt de hersens met vragen als: heeft een baby meer botten dan een volwassen mens? De tussenstanden verschijnen op het scherm in de zaal, ieder team kan zien hoe ze er voor staan. En of de voorspelling over welke plaats ze bereiken wel uitkomt. Geen enkel team schat zichzelf juist in.

Het team Bermuda Triangle (raden op welke school hun kinderen zitten) steekt met kop en schouders boven iedereen uit. Van de maximaal te behalen 82 punten halen zij er 73. Daar moet zelfs het eggheadsteam van 5 Wispe hun gesponsorde petjes diep voor afnemen. Na afloop is voor iedereen frisse lucht en het tevreden gevoel dat heel wat nutteloze kennis toch nog ergens goed voor bleek. In ieder geval voor een topavond quizplezier. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant