Afbeelding

Stel, we slopen het stadhuis...

Cultureel

WEESP - Stel je voor dat de gemeenteraad van Weesp besluit om het mooie oude stadhuis te slopen en te vervangen voor iets moderns. De wereld zou te klein zijn. Toch is dat wat er gebeurde in 1772.

Toen was het mooie oude Schuttershof te klein en daarom moest het tegen de grond om plaats te maken voor een groot, prestigieus stuk nieuwbouw.  



Die nieuwbouw kennen we nu natuurlijk als ons mooie, oude stadhuis.

De redactie van het WeesperNieuws brengt de bouw van het stadhuis tot leven in de zomergids 'Welkom in Weesp' die deze week is verschenen.

Te lezen valt over het Grote Plein dat nog niet bestond, stadsbestuurders die alles naar hun hand zetten, misdadigers die de strop kregen, vluchtelingen die met open armen werden ontvangen (en de Weesper porseleinfabriek begonnen) en hoe bouwer Jacob Otten Husly van het nieuwe stadhuis een waar pronkstuk maakte.

Sieraad
"Een sieraad dat als het oog der stad zal blinken", dat moest het stadhuis worden, zo zeiden onze rijke stadsbestuurders eind 18e eeuw. Nou, een pronkstuk is het geworden en sindsdien heeft niemand het meer in zijn hoofd gehaald om in Weesp een stadhuis te slopen.

De redactie heeft 'de sieraden van de stad' dan ook meteen als thema van de zomergids gekozen. Daar kunnen we alle kanten mee op: van theaters, restaurants en winkels tot en met evenementen en de mooie natuur in de polders.

Foto's en City of Wesopa
Verder vertellen Brian Elings, Tülay Kazanci en Joris van Kesteren over hun mooiste foto van Weesp. En presenteert de City of Wesopa het complete theaterprogramma voor komend seizoen.

De zomergids 'Welkom in Weesp' is deze week door de bezorgers van het WeesperNieuws verspreid. Het magazine verschijnt ook in omliggende plaatsen ter promotie van Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant