De start van de Elfstentocht.
De start van de Elfstentocht. Foto's: WeespFoto

Winters Weesp werd goed bezocht

Evenementen

Hoewel een Elfstedentocht en curlingwedstrijden op ijs winterse taferelen oproept, hadden de deelnemers aan de Elfstedentocht er op zondag een lekker lentezonnetje bij.

Zowel de Elfstedentocht als de curlingwedstrijden, georganiseerd door café’s Toeters & Bellen en ‘t Helletje, werden goed bezocht en zorgden voor reuring in het centrum. De start van de Elfstedentocht was op het pleintje voor de synagoge aan de Nieuwstraat en de wandeling ging vervolgens langs tien horecagelegenheden die voor de gelegenheid vernoemd zijn waren naar een van de Friese steden. Op datzelfde pleintje was een schaatsbaan neergezet, waar de jeugd baantjes kon trekken en die zaterdagavond dienst deed als locatie voor de curlingwedstrijd.

Om de feestvreugde compleet te maken bleek Nelis’ IJssalon in de Slijkstraat ook weer open te zijn. Hoewel de officiële opening pas 9 maart is, bleek de ijssalon, die de afgelopen maanden grondig is verbouwd, te fungeren als 10e stad tijdens de Weesper Elfstedentocht.

WeespFoto was bij de Elfstedentocht en de curlingwedstrijden en heeft een fotoverslag gemaakt. Foto’s van de Weesper Elfstedentocht vind je hier en foto’s van de wedstrijden curling zijn hier te vinden.


Stempelposten.


Passende sokken.


Begeleidende muziek.


Fanatieke spelers tijdens de wedstrijden curling.


Bijna.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant