(vlnr) Hendry Nagel, André Galesloot, Michiel Lam, Edward Galesloot, Ronald Wenneker, Natasja van Wijk, Heidi Lensen, Marina Middelkoop-Beijer en Marian de Jong.
(vlnr) Hendry Nagel, André Galesloot, Michiel Lam, Edward Galesloot, Ronald Wenneker, Natasja van Wijk, Heidi Lensen, Marina Middelkoop-Beijer en Marian de Jong. Foto: Andre Galesloot

Schaatsers Stg Viking volbrengen alternatieve elfstedentocht op Oostenrijkse Weissensee

Sport

WEESP - Fanatieke schaatsers van de M05 vrijdagavond groep van Stg Viking hebben een ware krachttoer volbracht tijdens de alternatieve 200 km Elfstedentocht in Oostenrijk.

De afgelopen twee weken werden door de AEW (Alternatieve Elfstedentocht Weissensee) in Oostenrijk verschillende schaatswedstrijden en -tochten gehouden voor professionele en recreatieve schaatsers. Ook een flinke afvaardiging van de Weesper schaatstrainingsgroep Stg Viking was daarvoor afgereisd naar Oostenrijk.

Op de Weissensee hebben zij op woensdag eerst buurtgenoot Tessa Snoek (uit ’t Gein) bij de 200 kilometer Alternatieve Elfstedentocht wedstrijd voor dames (professionals) naar een spraakmakende winst geschreeuwd. Daar waar al eerder Stefan Wolffenbuttel, eveneens lid van stg Viking, bij de heren op een zeer verdienstelijke tweede plaats was gefinisht.

Tekst gaat verder na de afbeelding.


Onder zware omstandigheden schaatsten ze de alternatieve elfstedentocht. - Foto: Heidi Lensen

Op donderdag 1 februari hebben de fanatieke schaatsers van de M05 vrijdagavond groep van Stg Viking een ware krachttoer volbracht tijdens hun eigen 200 km Alternatieve Elfstedentocht. Door de zware omstandigheden en vele scheuren in het ijs was het een pittige tocht met zowel de start als de finish in het donker. Het traditionele Blarenbal in de feesttent ter afsluiting van de schaatsdag deed echter alle pijntjes vergeten. 

Schaatstrainingsgroep Viking, ofwel ‘Stg Viking’, is de schaatsvereniging voor Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg en Nigtevecht en is op 11 april 1984 opgericht met als doel de leden gezamenlijk te laten trainen/oefenen op een kunstijsbaan. De club heeft zo’n 240 leden, waarvan er 165 actief zijn op de ijsbaan (2021). Ze trainen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant