Astrid de Graaf traint al op de bevroren Vecht
Astrid de Graaf traint al op de bevroren Vecht

Elfstedenkoorts onder schaatsers neemt toe

Algemeen

WEESP - Nu de rayonhoofden van de Elfstedentocht al de eerste gesprekken over 'de tocht der tochten' hebben gevoerd, neemt ook de Elfstedenkoorts onder de Weesper schaatsers toe. Twee Weespers mogen hoe dan ook starten: Cees Schep en Astrid de Graaf. 

De Graaf reed afgelopen weekend al de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee en doet als marathonschaatsster op het hoogste niveau hoe dan ook mee als de echte tocht er komt. "De koorts nam pas echt toe toen we terugkwamen van de Weissensee en het Nederlandse ijs zagen", vertelt de marathonschaatsster. "We hopen met z'n allen dat de tocht er komt en we staan ook te popelen. We hebben al een hotel geboekt voor volgende week."

En waar de één hoopt op de tocht, baalt de andere. Fervente schaatsers als Dorus Pronk en Coen Wesselman hebben geen startplaats. "Enorm balen", laat Wesselman weten. "Door meerdere redenen heb ik me nooit in kunnen schrijven als lid van de Friesche Elfsteden. Dat wordt dus voor de tv kijken. Maar ja, het duurt nog wel even voordat er echt een Elfstedentocht komt. Ik moet het nog maar zien." 

Zie ook: [video] “Voor de Elfstedentocht wijkt alles”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant